کد مطلب : 60311 / تاریخ ثبت : 1397/02/20 12:22

سلامت غذایی مردم چقدر مهم است؟

تخم مرغ هایی که قبل از تاریخ انقضا فاسد بودند

تولیدکنندگان موظف هستند که تاریخ تولید و انقضای محصولات را به صورت خوانا روی بسته‌بندی درج کنند. در مورد بعضی محصولات خاص توجه به تاریخ انقضاء اهمیت بیشتری دارد

  گزارش خبرنگار شبکه خبری البرز، کارشناسان صنعت غذایی  بر این باور هستند که، اهمیت تاریخ تولید به تاریخ انقضا  آن ارجحیت دارد  لذا در انتخاب محصول، بهتر است بیشتر از تاریخ انقضا به تاریخ تولید توجه کنیم. موقع خرید بهتر است محصولی را خریداری کرد که تاریخ تولید به‌روزتری دارد. تازه‌ترین تاریخ تولید، به معنی این است که آن محصول دارای کیفیت و شرایط بهتری است.

طبق قانون، تولیدکنندگان موظف هستند که تاریخ تولید و انقضای محصولات را به صورت خوانا روی بسته‌بندی درج کنند. در مورد بعضی محصولات خاص توجه به تاریخ انقضاء اهمیت بیشتری دارد. سبزی‌های خرد شده بسته‌بندی شده از این دسته هستند، این مواد بعد از تاریخ انقضاء مستعد رشد باکتری‌های عفونت‌زا هستند.

گوشت بسته‌بندی شده و همچنین گوشت چرخ کرده از جمله موادغذایی است که تاریخ انقضاء آن اهمیت بالایی دارد. با پایان رسیدن تاریخ مصرف گوشت، باکتری لیستریا در آن رشد می‏‏‌کند، هر چند این ماده غذایی در یخچال نگهداری شود. همچنین اگر رنگ گوشت تغییر کرد یا بوی نامطبوعی داشت هرگز آن را مصرف نکنید.

مصرف تخم مرغ تاریخ گذشته نیز بسیار خطرناک است، باکتری‌ها در پوسته تخم مرغ رشد کرده و موجب عفونت خواهند شد.

مرغ خام را از دیگر مواد غذایی دارای تاریخ انقضای مهم  دیگری است که  اگر به خوبی پخته نشود، باکتری‌های بسیاری در آن رشد می‌کنند و اگر مدت مصرف آن به پایان برسد، قطعاً عفونت در بدن حتی با پخته شدن آن افزایش می‌یابد.

با تمام این تفاسیر باید پرسید تا چه میزان عمده فروشان ما که لوگوی دوم پس از تولید کننده را بر دوش یدک می کشند در خصوص اهمیت تاریخ تولید  آموزش دیده اند یا خیر؟؟

16 اردیبهشت 97 جهت خرید تعدادی اقلام مورد نیاز به نزدیکترین بازارچه محل  رفتم. یک شانه تخم مرغ با قیمت بقول خودشان تنظیم بازار به مبلغ 13هزارو 420تومان که کمی بیشتر از دو کیلو بود پس ازطی کردن نوبت صف مشتریان خریداری کردم.  بعد از دو روز جهت استفاده  پخت غذا از تخم مرغ ، تعدادی از تخم مرغ ها از یخچال خارج کرده و در میزان مناسب آب جهت پختن قرار دادم . دیری نپایید که تخم مرغ های درشت و خوش ترکیب پخته شدند. پس از سرد شدن شروع به پوست گیری لایه بیرونی و کلسیمی تخم مرغ نموده که با منظره بی نهایت تعجب برانگیز و کریه و در عین حال با بویی شبیه چاه فاضلاب گنداب گرفته مواجه شدم. چنان بویی فضای خانه را پر کرده بود که قابل تحمل نبود.

با کنجکاوی روی پوسته تخم مرغ های پخته را برانداز نمودم اما هرچه بیشتر نگاه می کردم بیشتر به بن بست می رسیدم چرا که با چاپ بسیار ناخوانایی چیزی شبیه خط میخی درج شده بود . با زحمت زیاد و تجمیع افکار اعضای خانواده بنظر رسید  تنها تاریخ انقضایی که به سختی چاپ شده مربوط به 18/3/97 می باشد؛

مصمم شده تمام تخم مرغ ها از درون یخچال خارج کرده و به براندازی تاریخ تولید و انقضای آنها مشغول شوم که جز به خطوط تو هم رفته قرمز رنگ به جایی نرسیدم. برآن شدم جهت پرسش چگونگی وضعیت اینچنین تخم مرغ ها راهی بازارچه شوم. وارد بازارچه شدم بدلیل وجود مشتریانی که در صف طولانی تخم مرغ به قیمت ارزانتر از فروشگاه های بیرون ایستاده بودند، صحیح ندانستم جلوی مشتریان از فروشنده ای که تخم مرغ خریداری کرده بودم اعتراضم بیان کنم. مستقیم وارد دفتر مدیریت بازارچه شدم . رییس به گرمی پذیرا شد و علت را پرسید تخم مرغ های فاسد را که به جهت مدرک آورده بودم باضافه بقیه تخم مرغ ها به ایشان عرضه کردم. بی نهایت ناراحت شدو با خواستن فروشنده غرفه تخم مرغ علت را جویا شد که چرا برای خریداری تخم مرغ به تاریخ تولید و انقضای آن دقت نکرده ای و حال این وضعیت پیش آمده. من مداخله کرده و گفتم: این نوع خریداری ها با سلامت مردم مستقیم سروکار دارد. فروشنده که پسر جوانی بود عنوان نمود که جعبه های خریداری شده در دو روز پیش را با قیمتی مناسب تر خریداری نمودیم تا ارزانتر به مردم بدهیم اما به تاریخ تولید و انقضای آن دقت لازم را انجام ندادیم.
( یعنی عرضه جنس ارزانتر به بهای جان مردم؟؟)

نهایت امر این که، مقرر شد اگر احیانا هنوز در میان جعبه های تخم مرغ ، شانه هایی باقی مانده ارجاع شوند و می بایست عمده فروشی که تخم مرغ از وی خریداری شده شناسایی گردد.  حکمی که ناظر بر غرفه های بازارچه برای فروشنده غرفه داده شده این بود که،  از این پس اگر مجدد چنین اتفاقی از سوی مشتری گزارش شود غرفه را باید پس بدهند.....

اما جای سووال اینجاست که مقصر اصلی کیست؟ وزارت جهاد کشاورزی،سازمان دامپزشکی، تولیدکنندگان و مرغداری ها و یا فروشندگان عمده... واقعا سود مخاطره اندازی سلامت غذایی مردم چه میزان است؟ بعبارتی سلامت غذایی مردم کیلویی چند؟
گاهی کنسرو خریداری می کنیم با توجه به تاریخ تولیدو انقضای مندرج و منطقی و رعایت تمام استراتژی های سلامتی قوطی کنسروها، اما باز در کنسروها که باز می شود با منظره ای غیر قابل تصور روبرو می شویم. واقعا چرا در بحث نظارت کیفی کالا دقت صورت نمی گیرد . چرا در قبال پرسش مردم این جواب را دارند که حق باشماست اما پیش می آید!! اگر جمله پیش می آید را از میان گفتار شما فاکتور بگیرند چه جمله  حق بجانبی جایگزین می کنید که خود را از مهلکه برهانید؟؟؟

دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهور نیز باز در سفراخیر خود در یازدهمین کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی ایران که کرج برگزار شد اعلام کرد ما به سلامت غذایی جامع اهمیت وافر می دهیم.

محبوبه اقتداریان
.چاپ مطلب
تخم مرغ فاسد سلامت غذایی غذا و دارو جهاد کشاورزی
تعداد دفعات مشاهده شده : 55
نظر شما
عکس کد
Show another codeکد جدید